söndag 1 juni 2008

Världen är stor, och allt jag vill är att vara i Gröndal

Jag läser tidningen och nyheterna på nätet och känslan av att mycket är galet i världen. Som vanligt blir jag förstås upprörd, absolut, jag hoppas att jag aldrig slutar förfasas över orättvisor, galenskap och krig. Men till skillnad mot andra dagar förmår jag mig inte att uppbåda samma indignation över vad som händer. Sådana här dagar sträcker sig mitt fokus inte mycket längre än min stadsdel, Gröndal.

Gröndal är en plats för lyx i det lilla, med Mälaren som omsluter klipporna och inbjuder till dopp. Med bryggor och båtar som guppar i vattnet. Utsikt mot lummiga Stora Essingen, flashiga lägenheter med stora balkonger på Lilla Essingen, Smedsuddsbadet på Kungsholmen, gröna sköna Långholmen och stränderna utmed Reimersholme. Jag har svårt att tänka mig att någon annan stad kan konkurrera med Stockholm en så'n här dag.

Jag önskar mig: Fler sådana här dagar på året! Mer semester i Stockholm åt folket! Fler baddagar med vänner på bryggan! Längre sommarlov för vuxna! Mer skärgårdstid på sommaren!

kramar från lilla mig som är lycklig och nybadad

Inga kommentarer: